10 Trucuri pentru pastrarea prosoapelor moi si pufoase


1. SPĂLAȚI PROSOAPELE NOI ÎNAINTE DE UTILIZARE

Știm cu toții că spălarea poate uza articolele, așa că acest lucru ar putea părea contraindicat. www.domingo.ro recomandă spălarea prosoapelor noi înainte de a le folosi pentru prima dată. Motivul pentru aceasta este eliminarea oricărui tratament prealabil pe care producătorul l-ar fi adăugat pentru a ajuta la conservarea și protejarea prosoapului, în timpul călătoriei sale lungi de la fabrică la depozit, vânzător și casa dumneavoastră.



2. SPĂLAȚI PROSOAPELE SEPARAT

Da, știm că este o prostie. Dar spălarea separată a prosoapelor va ajuta cu adevărat să le păstreze moi și pufoase. Amestecându-le cu cearșafuri sau îmbrăcăminte, pe de altă parte, le va face să fie acoperite cu scame de la celelalte articole.

3. LIMITAȚI ÎNCARCĂTURA MAȘINII DE SPĂLAT

O altă modalitate de a deteriora prosoapele este să umpleți mașina de spălat până la refuz. Acest lucru le poate determina să se încurce și să ramana portiuni nespalate. Lăsați suficient spațiu în mașină pentru ca prosoapele să respire, iar acestea se vor usca mult mai eficient, prevenind agatarea lor.

4. UTILIZAȚI TEMPERATURA MEDIE

Spălarea prosoapelor la o temperatură ridicată poate deteriora fibrele prosoapelor de bumbac, așa că alegeți o temperatură medie: 40 de grade Celsius este o temperatura bună. Dacă prosoapele sunt foarte murdare sau albe, puteti să creșteți temperatura la 60 ° C, dar, în general, cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât mai bună este moliciunea.

5. UTILIZAȚI LA JUMĂTATE CANTITATEA RECOMANDATĂ DE DETERGENT

Acest lucru vă poate surprinde, dar cea mai comună cauză a prosoapelor rigide este utilizarea a prea mult detergent si totodata folosirea unui detergent dur in locul celui pentru textile delicate. Și prin „prea mult” ne referim de fapt la cantitatea recomandată. Asta pentru că detergentul se acumulează în fibrele prosopului, făcându-l mai puțin pufos. Deci, soluția simplă este să folosiți jumătate din cantitatea recomandată pentru o încărcare normală și să rulați un ciclu suplimentar de clătire pentru a vă asigura că tot detergentul este clătit după spălare. Detergentul folosit sa fie lichid.

6. UTILIZAȚI OȚET ÎN LOC DE BALSAM

Balsamul de rufe, în ciuda numelui, este și inamicul prosoapelor pufoase. Consistența sa uleioasă poate forma o peliculă pe prosoape, făcându-le rigide si mai putin absorbante. În schimb, folosește trei linguri de oțet de vin distilat la fiecare încărcătură, ceea ce îți va înmuia prosoapele mult mai eficient. O alternativă este o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Cu toate acestea, nu le amestecați niciodată pe cele două sau veți face ca mașina de spălat să se reverse.

7. PUNE-LE IMEDIAT LA USCAT

Una dintre cele mai sigure căi către prosoapele care zgârie este să le lași îngrămădite în mașina de spălat, într-un coș de rufe sau pe podea după centrifugare, ceea ce încurajează mucegaiul și provoacă aglomerarea fibrelor. Recomandarea producatorului de prosoape este sa uscati prosoapele in uscator, iar acestea vor ramane moi si pufoase datorita modului lent de uscare (uscatorul functioneaza de baza introducerii aerului cald fortat in tambur, inautrul caruia rufele se invart foarte lent). Nu uscați niciodată prosoapele pe un calorifer.

8. EVITAȚI ÎNCALCELILE ÎN USCĂTOR

Dacă prosoapele tale se încurcă în uscător, nu se vor usca eficient și uniform. Deci, dacă mașina dvs. permite acest lucru, deschideți ușa la mijlocul ciclului și separați prosoapele care s-au încurcat. Adăugarea unei mingi de tenis curate sau chiar două in uscator poate preveni, de asemenea, încurcarea. De asemenea, adăugați un servetel de uscător pentru a reduce cutele și electrizarea și pentru a le oferi un miros plăcut de proaspăt.

9. PĂSTRAȚI-VĂ PROSOAPELE CORECT

La sfârșitul ciclului de uscare, scuturați prosoapele și pliați-le cât mai curând posibil. Nu le depozitați într-o grămadă mare, deoarece aceasta va pune prea multă presiune asupra prosoapelor din partea de jos și va deteriora fibrele. Este de la sine înțeles că nu ar trebui să-ți lași prosoapele până nu sunt complet uscate. Acestea fiind spuse, nu le călca niciodată pentru a accelera procesul, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele și le poate face mai puțin pufoase.

10. REVITALIZEAZĂ PROSOAPELE DURE ȘI RIGIDE

Dacă prosoapele dvs. au devenit rigide și aspre, iată cum să efectuați o salvare de urgență. Nu vrei să faci asta des, dar merită să încerci când toate celelalte au eșuat. În loc de spălarea caldă obișnuită, rulați un ciclu de spălare fierbinte cu o ceașcă de oțet. Apoi, spălați un alt ciclu cu apa fierbinte cu o cană de bicarbonat de sodiu. Dacă acest lucru tot nu funcționează, încercați un alt ciclu. Desigur, poate fi foarte util și să ai un sistem de spălare și uscare, să ai grijă de toate hainele tale în general.