Cand vine vorba sa alegem salteaua potrivita pentru nevoile noastre avem multe semne de intrebare, pe care sa o aleg din varietatea de modele: cu arcuri, cu spuma de memorie, cu burete, din poliuretan; pe ce criterii: de pret, calitate, durabilitate in timp?

De-a lungul timpului am achizitionat mai  multe tipuri de saltele, prima a fost recomanda de cei de la magazinul de mobila si a fost una cu arcuri de o calitate destul de buna care a rezistat 4 ani cu mici modificari de forma pe partea pe care dormea sotul meu care avea 120kg, pe partea mea era aproape intacta, doar ca dintr-un accident am fost nevoiti sa o schimbam. Am fugit repede la cel mai apropiat magazin de saltele si am achizitionat o saltea tot cu arcuri, varianta cea mai ieftina si care nici dupa un an s-a deformat destul de tare( arcurile au strapuns materialul, s-a creat o groapa)  chiar pe partea mea in conditiile in care am 55kg.

Langa casa noastra era un magazin de saltele cu diverse modele pe care l-am tot vizitat si ulterior m-am imprietenit cu cea care detinea magazinul. Am pus mai multe intrebari despre saltele si am fost suprinsa sa aflu cat de multe modele de saltele exista si cat de imporanta este salteaua. 

- Saltelele cu arcuri care acum au o tehnologie mai buna decat de cea de acum 15ani, dar totusi nu mi-a fost recomandata

- Saltele cu spuma ecocell (spuma ecocell prin structura sa celulara garanteaza un flux continuu de aer, in toate directiile) si care are o rezistenta in timp mult mai mare

- Saltele cu o fermitate mica, medie si mare in functie de problemele pe care le aveti (alegeti duritatea saltelei la sugestia medicului specialist sau testati-o)

- Saltele din poliuretan cu un strat de spuma cu memorie de la 2-7cm in functie de producator

- Saltele cu doua fete una de vara 100% bumbac si una de iarna cu 100% lana merinos( sau alt material in functie de producator)

- Saltele cu zone ortopedice din poliuretan indeformabil de inalta densitate , de la 3 pana la 7 zone diferentiate

- Saltele care au husa detasabila si lavabila din bumbac sau sintetic si cu o inaltime cuprinsa intre 10-30cm.

Amintiti-va ca petreceti aproximativ 8 ore pe zi, o treime din viața voastra, pe saltea.

Pentru ca salteaua pe care o folosIti sa nu va dea dureri de spate, trebuie sa luati in considerare mai mulți factori. Pe de o parte, fermitatea este importanta. Nu trebuie sa fie nici prea tare și nici prea moale. Un alt aspect foarte relevant este adaptabilitatea suprafetei sale, saltelele cu spuma cu memorie se adapteaza mult mai bine la silueta corpului, creand un somn eficient.

De asemenea, atentie la perna. Durerea de gat poate fi cauzata de o alegere inadecvata a pernei.

Daca nu ati ajuns la medic pentru a va recomanda un tip de saltea, acum exista furnizori de saltele care au testare gratuita intre 30 si 60 de zile, timp in care va puteti face o idee depre saltea sau mai bine zis de faptul cum dormiti.

ATENTIE! Aceasta testare este o capcana. De ce? In momentul in care doriti sa o returnati ca nu dormiti confortabil pe aceea saltea, furnizorul va informeaza ca salteaua trebuie sa fie ca atunci cand ati achizitionat-o, fara pete. Este imposibil acest lucru pentru ca, dupa cum bine stim, in timpul noptii corpul nostru elibereaza vapori de apa prin transpiratia pielii printr-un proces natural de termoreglare. 

Aceasta problema are o solutie simpla: o protectie de saltea impermeabila . Cu o protectie saltea impermeabila evitati complet trecerea fluidelor la saltea, deoarece are un strat 100% bumbac care este moale si catifelat si un strat 100% impermeabil care respinge toate fluidele corpului, cum ar fi transpirația, urina și alte scurgeri accidentale. Acest lucru se datorează faptului că este realizat din poliuretan cu pori microscopici - complet sigur pentru copii și animale de companie - care, pe langa blocarea fluidelor, previne si acumularea de acarieni si alergeni, facandu-l total hipoalergenic. Cu toate acestea, lasa aerul sa treaca. 

Daca ati aflat ceva util in acest articol , impartasiti-l astfel incat toata lumea sa poata afla mai multe despre beneficiile sale.

De asemenea, va invitam sa ne lasti un comentariu.