Obținerea unei odihne bune nu depinde doar de cât de confortabilă poate fi salteaua, deși este în mare măsură responsabilă, există un alt factor cheie pentru a obține o odihnă grozavă, și anume că lenjeria de pat joacă un rol fundamental în calitatea visului nostru. Din același motiv, îți oferim 9 sfaturi pentru ca lenjeria ta de pat să arate ca nouă și strălucitoare:


1. Urmați instrucțiunile producătorului. De multe ori avem tendința de a ignora informațiile care apar pe etichete, dar acolo apar date cheie pentru a prelungi durata de viață utilă a fiecărei articol vestimentar, mai ales dacă una merită un tratament special.


2. Un alt factor important este utilizarea programului corect pentru a spăla lenjeria de pat. Utilizarea acestui program ajută la curățarea și igienizarea adecvată a fiecărei articole de îmbrăcăminte. Nu uitați să folosiți un detergent ușor, pentru lenjeriile albe folositi un detergent de rufe albe si pentru lenjeriile colorate un detergent de rufe colorate. Si, tempertura este un factor important in general pentru lenjeriile colorate setati masina la o temperatura de maxim 40° C.

3. Spălați lenjeria de pat înainte de prima utilizare. Daca urmeaza sa o folosesti, este extrem de important sa o speli in prealabil pentru a elimina orice substanta chimica legata de fabricarea lor.


4. Spălați cearșafurile în fiecare săptămână dacă sunt folosite zilnic timp de 6 până la 7 zile continue. In acest fel, vei elimina transpiratia acumulata, praful si acarienii. Protectiile pentru saltea si suprafața saltelei pot fi spălate la fiecare 3 până la 4 săptămâni. Atâta timp cât nu sunt murdare sau pătate.

5. Dacă, dintr-un motiv oarecare, cearșafurile dumneavoastră sunt pătate și pata respectivă este recentă, curățați-o înainte de uscare. Acest lucru va ajuta la eliminarea finală mult mai eficientă.

6. Includeți în rutina de curățare a dormitorului, aspirarea saltelei, un factor cheie în îngrijirea cearșafurilor este acela acolo unde ipostazele sunt în condiții optime fără praf și murdărie astfel încât utilizarea lor să fie plăcută.

7. Aerisiti-va patul in fiecare zi si permiteti-i sa primeasca lumina, acest lucru va ajuta la prevenirea cresterii acarienilor si va avea grija de igiena patului dumneavoastra.

8. Uscarea corectă a lenjeriei de pat este un alt punct cheie pentru buna îngrijire a acestuia. Nu le depozitați direct la soare, deoarece vor fi rigide când le dați jos. Găsiți un loc răcoros și aerisit. Dacă aveți un spațiu mic, îndoiți cearceafurile și atârnă-le. Vine iarna, găsește cel mai bun loc pentru a-ți usca așternutul sau folosește un uscător de rufe pentru a-i îndepărta umezeala.


9. Organizează-ți lenjeria de pat. Când schimbați lenjeria de pat, spălați seturile complete pentru: 

(1) a evita decolorarea la spălare 

(2) și a se pierde părți ale setului. 

Depozitați seturile complete în mod ideal într-un sac de vid pentru ca acestea să nu acumuleze praf, în acest fel le veți prelungi durata de viață utilă și veți economisi spațiu în dulapul dumneavoastră.